notting hill

The main idea behind the project was to create a multifunctional space influenced by the Japanese style of living combined with London elements. Japanese philosophy applied to interior design builds upon balance, love for natural beauty and order, which is not necessarily a synonym to minimalism. While hiding the "practical" counterpart of everyday life, the concept highlights these aesthetics. A wooden wall is in fact an entrance to the bathroom and the wardrobe. White stairs feature storage space, and a self-contained kitchenette is found in the dining area units. Light grey concrete colours were used on the floor and walls to make the living room appear bigger and brighter. Geometrical patterns helped achieve a more vibrant and easy feeling in the mezzanine and a round mirror extended the size of the room.